Voktere av elementene

Under skapelsen laget Gudene voktere av de fire elementene. Plassert i hvert av de fire landene vokter de over riket sitt med så vel folk som natur.

Jolok er vokteren av elementet jord og ble satt av Gudene til å vokte over Yrdoetia (Laiven er satt i dette riket.) I begynnelsen hjalp hen menneskene ved å lære dem om dyrking og jakting av mat, og hvordan drive tømmerhogst uten å ødelegge skogen. Da Jolok så at menneskene klarte seg fint på egen hånd trakk hen seg tilbake inn i skogen. 
Det sies at Jolok er meget sjenert og fredlig av seg, men samtidig så hardfør som sitt naturelement. Det er sjeldent man ser hen, men om du får øye på vokteren gjennom skog og lyng sies det at mye godt vil komme til deg. 


Halok er vokteren av elementet vann og ble satt til å vokte havet og Marina øyene, hen bryr seg ikke så mye om hva mennesker og devianter bedriver sin tid med så lenge de er på land, men når de er på havet i sine båter eller bader har Halok tendenser til å erte dem, bølger ser alltid ut til å bli mye større når folk er nære havet. 
Halok er en mektig vokter. Hen vet å bruke havets kraft mot deg om du skulle gjøre noe hen er missfornøyd med.


Lulok er vokteren av elementet Luft og ble satt av Gudene til å vokte om fjelltoppene i Kraton. Hen var kjapp med å hjelpe menneskene å bosette seg langs de bratte og ugjestmilde fjelltoppene og lærte dem hvordan de skulle få et godt liv oppe i høyden. 
Lulok er en uforutsigbar vokter. Hen kan skifte like fort som vinden selv. Det ene øyeblikket vil hen hjelpe deg med vind i seil, men hvis du ikke er forsiktig kan stormen rase. Mange som har hørt om Lulok og befolkningen i Kraton sier folket er veldig lik sin vokter. 


Ilok er vokteren av elementet Ild og ble satt av Gudene til å vokte over Eolia. Ilok vandret lenge over Eolia's endeløse ørken, til hen kom over en oase der folk hadde bosatt seg. Hen lærte dem hvordan de kan skape ild for å tilberede mat og for varme når nettene ble kalde, men befolkningen lærte også fort hvor kort lunte Ilok kunne ha.
Selv med sin korte lunte, ble Ilok hedret av folket for sin intelligens.
Ilok liker sin plass blant folket i Eolia, og har slått seg ned blant dem.