Kutt-regelen
Kutt er den viktigste regelen i spill. Den er til for å få rollespilleren (ikke rollen) ut av ubehagelige og farlige situasjoner.
Den fungerer på følgende måte:
–              En spiller roper eller sier «KUTT»
–              Alt spill i området stopper umiddelbart
–              Vent til noen identifiserer situasjonen
–              Ved skade tilkalles førstehjelpsansvarlige og/eller arrangører
–              Om situasjonen løser seg starter spillet igjen når det er naturlig
Kutt kan brukes i følgende situasjoner:
–              En ubehagelig fysisk situasjon
–              En ubehagelig psykisk situasjon
–              Ved fysisk skade

Kutt-regelen skal alltid følges av alle som oppfatter det. Om alle plutselig stopper, så stopper du til situasjonen løser seg. Regelen skal aldri brukes til å komme ut av situasjoner til fordel for rollen. Den skal kun være til som sikkerhet for spillerne. Ved misbruk av regelen kan man bli utvist fra laiven. Det er viktig å også poengtere at ikke alle er like, så om noen roper kutt på noe du ikke oppfatter som ubehagelig, så vis respekt. Like viktig er det å la spillet fortsette naturlig, og å ikke lage et for stort brudd i spillet for en liten situasjon. Dersom du er i kamp med en og det ender opp som ubehagelig, trenger ikke hele laiven å bli stanset.

Eksempel 1
En spiller blir bundet fast og kidnappet i spill. Denne spilleren er klaustrofobisk, eller får en eller annen slags panikkfølelse, og føler da et mentalt ubehag med situasjonen – og roper kutt. Spilleren skal da bindes opp og spillet kan fortsette når denne spilleren har fått roet seg ned. Man fortsetter med å simulere at denne personen er bundet, og ikke kan komme seg løs.

Eksempel 2:
En spiller blir slått hardt og får vondt, for eksempel i ansiktet eller andre steder. Spilleren roper da kutt til han / hun er klar til å spille videre.

Brems
En mildere versjon av Kutt-regelen. Den gjelder for å skånsomt fjerne seg fra ubehagelige situasjoner, eller for å forhindre å komme i ubehagelige situasjoner. Brems brukes når en annen spiller oppfører seg upassende eller overdrevent. Man sier enkelt «Brems» til spilleren, og spilleren forplikter seg til å tone ned spillingen eller slåssingen.

Eksempel 1:
En spiller blir for flørtende på vertshuset og går over din grense.

Eksempel 2:
En SiS svinger sverdet vilt rundt seg uten å se seg for.

Eksempel 3:
En spiller går opp i ansiktet på deg og roper og skriker til deg.

Som kuttregelen skal brems ikke brukes som fordel i spill. Prøv å ta hensyn til de folkene rundt deg når man bruker regelen. Spillet fortsetter rundt deg. Den som blir bedt om å bremse forplikter seg til å tone seg ned, den som ber om brems skal være diskret utenfor spill, og gå inn igjen når det er riktig.