Kamp system.

Vårt kamp system er designet for godt spill og ikke hvor hardt du egentlig kan slå, det skal være enkelt og skape mye rollespill. Men husk å ta hensyn til hverandre selv om dere skal lekesloss.


I kamp har man 2 typer faktorer, den ene er din kampfaktor og den andre er din beskyttelsesfaktor.
Alle får satt en viss kampfaktor, men de fleste har 0 i beskyttelsesfaktor. (noen karakterer får satt en beskyttelsesfaktor men dette får man vite om når man får sin rolle)


Det er noen måter å få høyere kampfaktor og beskyttelsesfaktor.

Liste over ting som gir pluss i kampfaktor:
- Små våpen +1
- Vanlige våpen +2
- Store våpen +3
- Magi

Liste over ting som gir pluss i beskyttelsesfaktor:
- Lett rusting +1
- Vanlig rustning +2
- Plate/tung rustning +3
- Skjold +1
- Urter/eliksir

Faktorene er slik at i begynnelsen av en kamp så forteller man diskret motstanderen sin hva man har, motstanderen svarer da med sitt også improviserer man kampen ut fra dette.
Det man har i beskyttelsesfaktor blir trukket fra kampfaktoren til din motstander, så dersom din beskyttelsesfaktor er høyere enn motstanders kampfaktor klarer ikke de å gjøre noe skade på deg.


Eksempel: Min kampfaktor er 5, jeg har et sverd som gir meg +2 og en magiformel som gir meg +1. Dette vil si min totale kampfaktor er 8.
Jeg bruker vanlig rustning som gir meg +2 og skjold som gir meg +1 som gjør at min totale beskyttelsesfaktor er 3.

Jeg møter så min motstander; de sier at deres totale kampfaktor er 9 og deres beskyttelsesfaktor er 1, jeg forteller dem at min kampfaktor er 8 og at min beskyttelsesfaktor er 3.
Stillingen er nå: 7 - 6, jeg har nå såvidt vunnet over min motstander.
Kampen spilles så ut deretter, her kan man gjøre det så interessant som mulig.


Er det stor forskjell i kampfaktor vil kampen bli kort men jo nærmere de er hverandre jo lenger vil kampen være. Har man lik kampfaktor holder man på til noen stopper dere eller begge to blir “knocked out”.

Stacking av kampfaktor:
Ekstra kampfaktor kan ikke “stackes”, har du flere våpen så kan man kun bruke ett av gangen for å gi seg selv pluss i kampfaktor.
Man kan heller ikke “stacke” magi med magi eller urter med urter. Kun ett sett urter/magi kan ha effekt om gangen, ved kasting av ny magi vil den forrige magien ende, og det samme er med urter.
F.eks. Drikker jeg en eliksir som gir meg +2 i beskyttelsesfaktor, men så drikker jeg en eliksir som gir meg +2 i kamp faktor vil da den forrige eliksiren ende og jeg har nå kun +2 i kamp faktor.
(Det samme funker ved bruk av magi)


Gruppe slåsskamper: I en gruppe slåsskamp slår man sammen kampfaktorer for spillere i sin gruppe, beskyttelsesfaktorer telles ikke i gruppekamper.
Da mener vi grupper, 1 mot 3 er en gruppe. eller 4 mot 4.


Har man vært på vertshuset og drukket seg skikkelig god og “full”, får man minus på kampfaktor. Dette kommer veldig an på karakteren og hvor mye du syns de skal tåle, men er de en lightweight og har hatt mye innabords så er det -4. Dette spiller man selv på, men vis hensyn.

Ved bruk av bue vis hensyn! Ikke bruk buen på nært hold, og ikke sikt på ansiktet til andre.
Blir du truffet av en pil spill på det! Har man rustning vil man ikke føle noe stor effekt, men om man blir truffet av en pil i låret så spill på det.